De allerbeste ouder

ouders

Bestaat die eigenlijk wel? Want wat maakt iemand een goede ouder? Vader of moeder zijn is misschien wel de meest verwarrende, bijzondere, moeilijke, geweldige, vermoeiende, dankbare en ongrijpbare 'baan' die je ooit zult hebben. Denk je net de boel onder controle te hebben, stapt je kind zonder vooraankondiging weer een andere levensfase in!

Multitask moeders

Soms kijk je om je heen en zie je moeders die zich ogenschijnlijk nergens door van de wijs laten raken. Ze blijven lief en geduldig, ze hebben altijd de mooiste traktaties en hun kinderen hebben nooit een vlek op hun broek. Ze helpen mee als klasse-ouder, luizenmoeder, klaar-over en overblijf-juf. Vaders die koken en tegelijk knutselen met hun kinderen. Die supercool met hun bakfiets door de straten scheuren met een blije bende grijnzende kleuters voorin. Terwijl jij met moeite onthoudt dat de kinderen op dinsdag gym hebben en op vrijdag zwemmen.

Wanhopig

Aan de andere kant zie je ook wel eens vaders of moeders die in de supermarkt wanhopig en verontschuldigend om zich heen kijken terwijl hun peuter krijsend op de vloer ligt omdat ze een koekje willen. Of ouders die met verhitte hoofden, losse veters, scheefgeknoopte jassen en 5 school-en gymtassen elke keer 3 minuten te laat de gang van de school in komen rennen.

Net als een eenhoorn

Ach ja, het ouderschap is een bijzonder avontuur waarbij je elke dag weer voor verrassingen komt te staan. Deze maand zoeken we de allerbeste ouder en we verklappen nu vast dat we die niet gaan vinden. De perfecte ouder is namelijk, net als de eenhoorn, een mythisch wezen en het is zinloos om te proberen iets te zijn dat niet bestaat. Daarom gaan we deze maand vooral kijken hoe je als ouder het beste uit jezelf en uit je kind kunt halen. Hoe je het iets leuker of makkelijker kunt maken. Ouder zijn is niet altijd makkelijk, maar wel ontzettend leuk!!

Hulp nodig of vragen?