Lekker lang licht

LLL

Langzaam loopt de winter op zijn einde. Hier en daar steekt de eerste krokus zijn kop weer boven de aarde en eindelijk blijft het ‘s avonds weer een beetje langer licht. Nog even en we kunnen de sjaals en handschoenen weer opbergen. Nieuw leven en liefde hangen in de lucht.

Na een maand of drie kou, donker en nattigheid, zijn de meesten van ons de winter wel weer zat. Zon willen we! Helaas moeten we nog even doorbikkelen voor we de jassen weer thuis kunnen laten.

Maar tot die tijd laten we ons niet kisten. Zodra de zon door de wolken komt, trekken we de kinderen van de bank en gaan we samen het bos of de duinen in voor een lekkere wandeling. En laat je niet weerhouden door eventueel gemopper wanneer je de tablet aan de kant legt; dat verdwijnt vanzelf na een kwartiertje in de buitenlucht.

Om de eerste koude weken van het naderende voorjaar vrolijk door te komen, zullen we de komende maand aandacht besteden aan diverse onderwerpen die in het teken staan van een nieuw jaar vol nieuwe belevenissen. Zoals Valentijnsdag, het kiezen van een middelbare school, buitenspelen en wat je kunt doen als het weer buitenspelen echt niet toelaat.

Op naar het voorjaar!

Hulp nodig of vragen?